Orijinalini görmek için tıklayınız : bir öğtrmen mektubu

unFit-Music
07-24-2006, 04:25 PM
AŞAĞIDAKİ MEKTUBUN YAZARI İDEALİST BİR ÖĞRETMEN...
ANCAK, ADINI VE NEREDE ÇALIŞTIĞINI GİZLEMEK ZORUNDA KALMIŞ; TAHMİN EDEBİLECEĞİNİZ NEDENLERLE...
MEKTUP, AŞAĞIDAKİ HALİYLE BİR ÜNİVERSİTEDE DÜZENLENEN "ÖĞRETMENLER GÜNÜ" TÖRENİNDE OKUNMUŞ, GÖZYAŞLARIYLA...

MERHABA!
İSTANBUL'DA BİR LİSEDE ÖĞRETMENLİK YAPIYORUM. ÇALIŞTIĞIM OKUL, ÇOĞUNLUĞU ANADOLU'NUN EN ÜCRA KÖYLERİNDEN GELİP YERLEŞEN (YERLEŞEMEYEN) İNSANLARIN OTURDUĞU BİR ÇEVREDE.
ETRAFIMIZ GECEKONDU MAHALLERİ.
GECEKONDU OLMAYAN YERLERDE DE DERME ÇATMA BİNALAR VAR.
İSTANBUL'UN PEK ÇOK YERİNDE ARTIK GÖRMEYE ALIŞTIĞIMIZ BİR MANZARA VAR ASLINDA BURADA DA.
SÖZÜNÜ ETTİĞİM YERLEŞİM YERİNİN 5 DAKİKALIK MESAFESİNDE MODERN BİR ALIŞVERİŞ MERKEZİ VAR!
ATARDAMARIN HEMEN ÜZERİNDE BU OKUL.

BU OKUYACAKLARINIZ HEPSİ GERÇEKTİR
VE SİZİN ŞEHRİNİZİN VAROŞLARINDA DA
YAŞANMAKTA OLDUĞUNA VEYA ÇOK YAKINDA YAŞANACAĞINA ŞÜPHENİZ OLMASIN…

BU YIL LİSE 1. SINIFTA OKUMA YAZMA BİLMEYEN BİR ÖĞRENCİ VAR.
BİR ÖĞRENCİ OKULA "SATIR" GETİRMEKTEN UZAKLAŞTIRMA CEZASI ALDI.
İKİ HAFTA ÖNCE OKULUN ÖNÜNDE ÇIKAN BİR KAVGADA BİR ÖĞRENCİMİN BOYNU DÖNER BIÇAĞI İLE KESİLDİ; 28 DİKİŞ ATILDI.
BU ÇEVREDE KİMSE KIŞIN AKŞAM BEŞTEN SONRA SOKAKTA YALNIZ YÜRÜMÜYOR.
GEÇTİĞİMİZ HAFTA, BEBEK BEKLEYEN MÜDÜR YARDIMCIMIZ BİR ÖĞRENCİ TARAFINDAN KARNI TEKMELENMEKLE TEHDİT EDİLDİ.
DIŞARIDAN ELİNİ KOLUNU SALLAYA SALLAYA GİREN BİR ADAM, KENDİSİNİ DIŞARI ÇIKARMAYA ÇALIŞAN KAT NÖBETÇİSİ BAYAN ÖGRETMENİ BIÇAKLA TEHDİT ETTİ.
DERSTE SIKINTI YARATTIĞI İÇİN ÖĞRETMENİ TARAFINDAN CEZALANDIRILAN ÖĞRENCİNİN AŞİRET OLAN AİLESİ OKULU BASTI.
BİR ÖĞRETMENİMİZ SINIFTA BIRAKTIĞI ÖĞRENCİDEN TEHDİT TELEFONLARI ALDI.
ÖĞRENCİLERİMİZİN % 86'SI SİGARA İÇİYOR.
ÖĞRENCİLERİMİZİN % 42'Sİ HAP KULLANIYOR.
OKULUN ETRAFINDA HAP SATANLARI, OKULUN İÇİNDE HAP KULLANANLARI POLİS BİLİYOR.
ÖĞRENCİLERİMİZİN % 23'Ü ENSEST İLİŞKİ MAĞDURU.
GEÇTİĞİMİZ YIL BİR KIZ ÖĞRENCİMİZİN BABASI ÇOCUĞUNDAN (ÖĞRENCİMİZDEN) DAYAK YEDİĞİ İÇİN OKULA SIĞINDI.
YALNIZCA KORİDORDA BİRBİRLERİNE ÇARPTIKLARI İÇİN KAVGAYA TUTUŞAN İKİ KIZ ÖĞRENCİNİN AİLELERİ OKULUN ÖNÜNDE BİRBİRLERİNE YUMRUK YUMRUĞA SALDIRDILAR.
BAZI KIZ ÖĞRENCİLER 100 KONTÖR KARŞILIĞINDA MİNİBÜS ŞOFÖRLERİNE, HALI SAHA SAHİPLERİNE KENDİLERİNİ KULLANDIRTIYORLAR. (CİNSEL ANLAMDA)
BU YIL BİR ERKEK ÖĞRENCİ, BİR KIZ ÖĞRENCİNİN KENDİSİNE CİNSEL TACİZDE BULUNDUĞUNU SÖYLEYEREK ŞİKAYETTE BULUNDU.
GEÇTİĞİMİZ YIL BİR ANNE, KIZININ SAÇININ BOYALI OLMASI ÜZERİNE OKULA ÇAĞIRILDIĞINDA, KIZINI OKULA KOCA BULMAK İÇİN GÖNDERDİĞİNİ BU NEDENLE DE SÜSLENMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.
VELİLERİN % 42'Sİ KAYITTAN SONRA BİR DAHA OKULA UĞRAMIYOR.
MADDİ YETERSİZLİKTEN DOLAYI ÜÇ, DÖRT AİLE BİR ODA-BİR SALON BİR EVİ PAYLAŞIYORLAR. (SAYILARI AZIMSANAMAYACAK ÖLÇÜDE.)
HER AY ÖĞRETMENLER ARAMIZDA PARA TOPLAYIP BİR ÖĞRENCİYE BOT, PALTO VEYA OKUL ARAÇ GEREÇLERİ ALIYORUZ.
GEÇTİĞİMİZ YIL CUMA OKUL KAPANIŞ TÖRENİNDE BAYGINLIK GEÇİREN BİR ÖĞRENCİNİN İKİ GÜNDÜR HİÇBİR ŞEY YEMEDİĞİNİ ÖĞRENİYORUZ.
ÖĞRENCİLERİN ÇOĞUNUN HAYATINDA KAN DAVASI, İNTİHAR, BOŞANMA, DAYAK, KAÇMA, KAÇIRILMA, HAPİS GİBİ HİKAYELER VAR. (AİLELERİNDE YAŞANMIŞ)
GEÇTİĞİMİZ YIL İKİ GÜN BOYUNCA EVİNE GİTMEYEN BİR ÖĞRENCİYİ VELİSİ GELİP OKULDA ARIYOR. (KIZIN BİRİYLE KAÇTIĞI ANLAŞILIYOR DAHA SONRA.)
ANNESİ BABASI AYRI VEYA BOŞANMIŞ OLAN ÖĞRENCİLERİN ÇOĞU UZAK AKRABALARIN YANINDA KALIYOR. ANNE YA DA BABA ALMAK İSTEMİYORLAR VEYA ÜVEY ANNE-BABALAR İSTEMİYOR.
GEÇTİĞİMİZ YIL SORUN ÇIKARDIĞI İÇİN MÜDÜR TARAFINDAN TARTAKLANAN BİR ÖĞRENCİ MAHALLEDEN TOPLADIĞI TANIDIKLARIYLA MÜDÜRÜN ODASINI BASIP TEHDİTLER SAVURDU.
VELİLER TOPLANTILARA "OCAKTA YEMEKLERİNİ BIRAKARAK", AYAKKABILARININ TOPUĞUNA BASARAK, MANTOLARINI OMUZLARINA ATARAK GELİYORLAR.
VELİLERİN BÜYÜK BİR ÇOĞUNLUĞU ÖĞRETMENE NASIL HİTAP EDİLECEĞİNİ BİLMİYOR. (GÜZELİM, HANIM KIZIM, SEN, HOCAAAAA, ABLASI!!!)
SAKALLI, ŞALVARLI, CÜPPELİ BİR VELİ TOPLANTILARA GELİP YALNIZCA ERKEK ÖĞRETMENLERLE GÖRÜŞÜYOR!
GEÇTİĞİMİZ YIL 1000 ÖĞRENCİ KAPASİTESİ OLAN OKULDA KÜTÜPHANEYE ÜYE OLANLARIN SAYISI 7(YEDİ)'YDİ.
ÖĞRENCİ TANIMA FORMLARINDAKİ "ÇALDIĞINIZ MÜZİK ALET(LER)İ" BÖLÜMÜNE RADYO, TEYP, WALKMEN YAZAN AZIMSANAMAYACAK SAYIDA ÖĞRENCİ VAR.
ÖĞRENCİLERİN AZIMSANAMAYACAK BİR BÖLÜMÜ DOĞUM TARİHLERİNİN GÜN VE AY KISIMLARINI DOĞRU YAZIYORLAR ANCAK YIL BÖLÜMÜNE 2004 YAZIYORLAR!
LİSE BİRİNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİM "SORU İŞARETİ NEREDE KULLANILIR?" SORUMA YANIT VEREMEDİLER.
10. SINIFA KAYIT YAPTIRAN BU ÖĞRENCİLER ÇARPIM TABLOSUNU BİLMİYORLAR; 10 VE KATLARI İLE ÇARPMA YA DA BÖLME İŞLEMİ YAPARKEN BİLE HESAP MAKİNESİ KULLANIYORLAR. (GEÇTİĞİMİZ AY SİNİRDEN GÖZLERİNE KAN OTURMUŞ BİR HALDE SINIFTAN ÇIKAN MATEMATİK ÖĞRETMENİMİZ KOLTUĞA ÇÖKERKEN ÖĞRENCİLERE BİR DERS BOYUNCA 300'Ü 2'YE BÖLDÜREMEDİĞİNİ ANLATTI.)
MADDİ DURUMU İYİ OLAN SAYILI ÖĞRENCİLERDEN BİRİNİN VELİSİ, GEÇTİĞİMİZ YIL AKAN DAMIMIZI ONARDI. (NOTLARININ HEMEN HEPSİ ZAYIF OLAN ÖĞRENCİNİN SINIF GEÇMESİ ŞARTIYLA!)

ÖĞRENCİLERİN AZIMSANAMAYACAK BİR BÖLÜMÜ DOĞUM TARİHLERİNİN GÜN VE AY KISIMLARINI DOĞRU YAZIYORLAR ANCAK YIL BÖLÜMÜNE 2004 YAZIYORLAR!
LİSE BİRİNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİM "SORU İŞARETİ NEREDE KULLANILIR?" SORUMA YANIT VEREMEDİLER.
10. SINIFA KAYIT YAPTIRAN BU ÖĞRENCİLER ÇARPIM TABLOSUNU BİLMİYORLAR; 10 VE KATLARI İLE ÇARPMA YA DA BÖLME İŞLEMİ YAPARKEN BİLE HESAP MAKİNESİ KULLANIYORLAR. (GEÇTİĞİMİZ AY SİNİRDEN GÖZLERİNE KAN OTURMUŞ BİR HALDE SINIFTAN ÇIKAN MATEMATİK ÖĞRETMENİMİZ KOLTUĞA ÇÖKERKEN ÖĞRENCİLERE BİR DERS BOYUNCA 300'Ü 2'YE BÖLDÜREMEDİĞİNİ ANLATTI.)
MADDİ DURUMU İYİ OLAN SAYILI ÖĞRENCİLERDEN BİRİNİN VELİSİ, GEÇTİĞİMİZ YIL AKAN DAMIMIZI ONARDI. (NOTLARININ HEMEN HEPSİ ZAYIF OLAN ÖĞRENCİNİN SINIF GEÇMESİ ŞARTIYLA!)

-Türkiye nereye gidiyor ??

ALINTIDIR

greenblack=))
07-25-2006, 06:19 PM
yuhh ya neler oluyor be höh üstelik poliste işin içinde bildiği halde hiçbirşey yapmıyor çüşş yaa okul değil mübarek...

_mystery_
07-25-2006, 06:38 PM
bncede nereye gidorr bu türkiye ya:(:( bu şartlar altındaa..... bn güsell bir okula qttiğim haldee memnunn deiiLdmm ama bunuu okudktann sonraa hiç bişi diyemijemm yanee özel tunç siperr senii sewiormm okulumm

yakinmarkaj
07-25-2006, 07:19 PM
Ya ne kadar sanslıyım böyle okullarda okumadım?
Ya da ne kadar sanssızım böyle bir ülkede yasıyorum?
Bu insanlarla aynı toplumda yaşamak bile berbAT!

_mystery_
07-26-2006, 10:02 AM
sanaaaa katılıormmm yaaaaaaaa:(:(

space_monkey
07-26-2006, 02:11 PM
sizde bunu yediniz olemi? ya bırakın boyle seyler yoktur bi cocuk anadolunun ucra bi kosesinden gelicek ve ogretmenine saygısızlık yapıcak veya onu bıcaklıycak ,hap kullanıcak ? carpım tablosunu bilmicek ( ki bu liseye kadar gelmiş bi ogrenci ) bi insanın yukarda anlatılanları yapacak duruma gelmesi en kotu hayat sartlarında yasayarak en az 4-5 yılını alır ee lise 3 yıl sizi bilmem ama ben inanmadım bunların hepsinin sadece bi okulda olduguna ...bu arada polisler bu konuda baya saglamdır hapcıların satıcısını belki deil ama icicisini herturlu komaya sokarlar ...ben liseyi esenlerde okudum ( bilmeyenler ekşi sozluk e esenler yazıp bakabilirler) ve bu ilcenin en berbat lisesi ''ibrahim turhan lisesi''( yine eksi sozlukten faydalanabilirsiniz ) bu lisede bile bunlardan biri oldugu zaman polis okul cıkısı ogrenci topluyodu bir kere okul onunde toplanmamıza izin vermemişlerdir ..ogretmenler korku nedir bilmiyolardı kac kere araclarını kaprtacıya goturmak zorunda kaldılar ama yılmadılar yani ogretmenler harbi korkmayan insanlardır gelelim velilelere arkadaslarımızdan biliriz en piskopatı bile evde anasından fzla olmasada babasından it gibi korkar ve hic bir anne okula kızını koca bulsun diye gondermez okula gitsinki evde koca beklemek zorunda kalmasın diye gonderir bilmiyorum yukardakiler cok ama cok abartılmıs bişey ....ilk satırları okurken aha dedim burası kustepe hem yakınında alısveris merkezleri falanda var ama yok ordada iki yılım gecti orda yasayan roman vatandaslarımızın cocuklarının boyle bişeyi yapmasına izin verecegini hiic sanmıyorum

unFit-Music
07-26-2006, 02:41 PM
bence gerçek... olabildiince.. bi ülkede solcu diye öretmen okullar1 kapat1l1yor.. ve tekrar aç1ld11nda bütün idaresi din kültür öretmenlerinden atan1yor.. en yakn arkadas1m1n okuduu ilköretim okulunun arkasnda yaslar 12 13 14 olan iliskiye giriyorlar.. bence ytri kadar normal.. bi büyük sehire göre...

_mystery_
07-26-2006, 04:35 PM
bnje qerçektir ya herqün haberlerde izliorz we eğer bukdar ileri qidilmişse ilersi ne olajak bilmiorm bu durum çok üzüjü ama:(:(

Shule
02-06-2007, 09:05 AM
keşke diyesim var, keşke daha farkli olsaydı...
ama keşkeler çözüm değil ne yazık ki...
hani daha sonra belki de deyip bazı insanları uyarıp da bu yapılanları engelliyebiliriz... ama yok olamıyor işte... kim dinliyor ki bu söylenenleri, kim takıyor ki öğütleri..."boşfer onlar hep boş konuşuyor" diyorlar hep...
ya yok bu ülke adam olmaz böyle insanlarla...üniversiteler bir de en örnek verilmesi gereken yerler, bu konularda en faydalı olan eğitim yerleridir...ama değil ya... bütün üniversitelerde bunlar;bu gibi pislikler var...
yazık

miklagard
02-06-2007, 11:11 AM
sizde bunu yediniz olemi? ya bırakın boyle seyler yoktur bi cocuk anadolunun ucra bi kosesinden gelicek ve ogretmenine saygısızlık yapıcak veya onu bıcaklıycak ,hap kullanıcak ? carpım tablosunu bilmicek ( ki bu liseye kadar gelmiş bi ogrenci ) bi insanın yukarda anlatılanları yapacak duruma gelmesi en kotu hayat sartlarında yasayarak en az 4-5 yılını alır ee lise 3 yıl sizi bilmem ama ben inanmadım bunların hepsinin sadece bi okulda olduguna ...bu arada polisler bu konuda baya saglamdır hapcıların satıcısını belki deil ama icicisini herturlu komaya sokarlar ...ben liseyi esenlerde okudum ( bilmeyenler ekşi sozluk e esenler yazıp bakabilirler) ve bu ilcenin en berbat lisesi ''ibrahim turhan lisesi''( yine eksi sozlukten faydalanabilirsiniz ) bu lisede bile bunlardan biri oldugu zaman polis okul cıkısı ogrenci topluyodu bir kere okul onunde toplanmamıza izin vermemişlerdir ..ogretmenler korku nedir bilmiyolardı kac kere araclarını kaprtacıya goturmak zorunda kaldılar ama yılmadılar yani ogretmenler harbi korkmayan insanlardır gelelim velilelere arkadaslarımızdan biliriz en piskopatı bile evde anasından fzla olmasada babasından it gibi korkar ve hic bir anne okula kızını koca bulsun diye gondermez okula gitsinki evde koca beklemek zorunda kalmasın diye gonderir bilmiyorum yukardakiler cok ama cok abartılmıs bişey ....ilk satırları okurken aha dedim burası kustepe hem yakınında alısveris merkezleri falanda var ama yok ordada iki yılım gecti orda yasayan roman vatandaslarımızın cocuklarının boyle bişeyi yapmasına izin verecegini hiic sanmıyorum
ilginç...ilginç olan bir esenlerlinin bunları söylemiş olması..ve kuştepe den örnekler vermesi..:laughing:

deepdarkness
02-07-2007, 11:39 AM
space_monkey arkaşadın haklı yanı var elbette ama...
böyle şeylere devlet izin veriyor..ben bile az çok biliyorum nerde ne satıldığını istihbaratmı bilmeyecek?devlet uyuşturuyor gençleri..her yönden kuşatıldık..düşünce özgürlüğümüz yok..tv programlarıyla sarılmış durumdayız...etrafımızda neler olup bittiğini bile anlayamazken açlıkla boğuşuyoruz karnımızı doyurma derdindeyiz..isteseler bu pis şeylerin kökünü 1 günde kazırlar..neden yapsınlar bunu?sizce bizim devletimiz düşünen bir gençlik istermi?

rockthenations
02-08-2007, 12:48 PM
yuh bu kadar da olamaz herşeyden önce bu idealist ööretmenn dooru sölediini hadi onu da geçtim böle bir idealist ööretmenn war olduunu bilmediimize göre...
sonçta ülkemizi polis yönetmio dimi?bu olayı bi başkan duymasa öbürü duyar o zaman da bişiler yapacaklarına eminim çünkü ortalıı seçim telaşı sarmş durmda
sonuç olarak bana inandırıcı gelmedi
ama böle bişi warsa daa...

deepdarkness
02-09-2007, 07:23 AM
varoşlardaki insnlarla polis uğraşmıyorki..birbirlerini yesinler diye bakııyorlar sadece..
seçim mevzusuna gelince varoşlardaki insanlar kime vericeklerini biliyorlar..

f4t1h
02-09-2007, 09:34 AM
saçmalamanın son haddine gelmiş devlet neden bunlara dur demiyor devlent neden bunlatı düseltmiyor öğretmen okluldan bahseder doktor hastahaneden yaa arkadaşlar saçmalamayın allah aşkına elbette bunlar olacak devlet hangi birine yaa siz bir hayal edin bakalım başbakan olmuşsnuz vee ülke yönetiosunz dışardan bakmak çok kolay gelir ben demiyrumki çok ii yöneiliyrz ama yani daha ne olcakki ne yapmalarını istiyrsunz... devlette bir yere kadar önemli olan eğitim önemli olan insan olma bilinci herboku devlete ata ata böyler oluyor yaa medyada böyle insanlarda böyle hem şu yazı ne yaa ben bilmiyorum 4 yıllık bir üniversite okuyacak bir öğretmenin bir yazı yazıp anlatması tmm olmıcak şeyler deil ama bukadarıda bilmiyrum polis var jandarma var görevli var asker var onlar olmadı 70 milyon insan içinde en azından inanan 50 milyon insan var inanmıyrum bu yazıya yada bunn bir öğretmen olduğuna