Orijinalini görmek için tıklayınız : Cezmi Ersöz

magdalena
09-15-2006, 08:54 PM
Her zaman olduğu gibi copy-paste yapmadan bendeki Cezmi Ersöz'ü anlatacağım kısaca.

Cezmi Ersöz benim için bir kitap yazarından çok pür dikkat konsantre olabilmemi sağlayan şahisyettir.
Kabataş Lisesinde Fen BÖlümünden mezun olmuştur. Edebiyat sınıfı öğrencilerine hep özenmiştir. Sağlam bir Meslek sahibi olamayackları için belkide..
Kendi değimiyle 'Cezmi Ersöz kaybetmeye mahkumdur' diyor. Yanlız ondaki bu cesur ruh hali mazoşizmden kaynalanmıyor. Yine, kendi değimiyle biri onun ayağını kaydırdıkça ve üzüldükçe 'hah şimdi kendinsin' diyormus kendisine.
** aslında daha birçok şey yazabilrdim buraya fakat nasıl olsa okunmuyor uzun diye... ben sadece böylede bir yazar var okumayan varsa denesin diyerek konumun sonuna gelirken... tavsiye ettiğim kitapların isimilerini paylaşayım sizlerle.
-Ancak bir benzerim öldürebilir beni.
-Bana tükçe bir ekmek ver
-Hayallerini yak evi ısıt...
* Onu okurken bir kaos sezerim hep.. Anlatımı ve benzetmeleri ve an tanımlamaları oldukça iyidir. Şimdi birkaç şiirini paylaşayım...

magdalena
09-15-2006, 09:00 PM
Artık Sokağa Çıkabilirsin

Evine çağırdın ilkyaz sevinçlerini
çocukluğuna
Yırtıldı gözlerin, içine hayat doldu
o karanlık ışık...
Yükün yok
artık her sabah hoyrat bir özgürlük uyandırıyor seni...
Kalbinde herşey eşitlendi
Haz ve sıkıntı
Boşluk ve güven
Hasret ve ölüm
Gözlerine hastalıklı bir güzellik geldi

Şimdi acı çeken yanınla bile alay ediyorsun...

Kalbine çağırdın herkesi
Kendini bile
Artık sokağa çıkabilirsin
Ömründen düştün kendini ..

solaceofthesongs
09-15-2006, 11:28 PM
yine seninle geldi hayat(.enayinin önde gidenlerindenim)başucu kitaplarından.Her insanı kolaylıkla yakalayan samimi bi üslubu var...Karikatür dergisindeki yazılarını toplardım biara..çok sever ve herhangi bir anlatımını okurken üslubuna imrendiğimi çok sonra farkettiğim yazarlardan.

magdalena
09-15-2006, 11:58 PM
ayrıca , Kaçak Yayın'da da yazıyor...

madagaskaragidelimmi
09-16-2006, 11:10 AM
'ancak bir benzerim öldürebilir beni'yle tanıstım Cezmi Ersözle...yazardan çok kitabın adı çok etkilemişti beni..sonra şizofren aska mektup....inanılmayacak kadar muhtesem ama değişik bi o kadar sürükleyici ifade etmiş duygularını...ben diye ne varsa gördüğün, işte o senin yokluğun....sevgili, öyle yanlış bir yerdi ki bu dünya, ben seni en çok karanlıkta kaldığım zamanlar özlüyorum..gibi sözleriyle derinden etkileyen..... elimden geldiğince bütün kitaplarını takip etmeye calıstığım yazardır..-kitap adları da kitapları kadar etkileyicidir en az..okan bayülgen in deyimiyle;kitap adlarını biraraya getirerek yeni bi kitap yazmak mümkündür-son kitabının bi de şiir cd hediyesi var..leman sam ın;taşra hep hazırdır aşka...dediği bi bölüm varki......
yagmur yagiyordu; incecik, kesik kesik bir yagmur. tipki omrumuz gibi, tipki sevgin gibi, icimi once isitip sonra beni yalnizligin ve sahipsizligin soguk sularina, istanbul'un sensizlikten kararmis, öksuz ve özlem dolu sokaklarina birakan..tipki senin gibi, ömrün gibiydi yağmur... kesik kesik...."...bu arada 19 kitabı varmış..hay maşallah diyorum..iyi de yapmış

magdalena
09-16-2006, 01:43 PM
GEL...

Biliyorum, konuşacak birşeyimiz yok
Ama yine de gözlerini al gel
Elindeki yarayı, suskunluğunu, acemiliğini
Beni biri severse inanmam
Seni biri severse utanırsın
Bilmediğin bir hastalığa acımak gibi bile olsa gel
Biliyorum konuşucak bir şeyimiz yok
Ama ızdırabım sende, mutlaka al da gel...

vipassana
09-17-2006, 02:51 PM
nedense pek sevmezler cezmi ersöz'ü..şahsiyeti beni ilgilendirmez,edebiyatını seviyorum,ayrıntılara acayip takılır ve bunu muhteşem bir biçimde cümleye döker;düz yazı okursunuz ama şiir okuduğunuzu sanırsınız..bu adam edebiyata kesinlikle çok farklı bir yönden bakıyor ve bunu çok iyi kullanıyor!..

madagaskaragidelimmi
09-22-2006, 03:48 PM
yaralı ne varsa...
sen yaralanmış gücü seviyorsun
kırılgan bir gelinciğin dalındaki son halini;
yakışıklı bir sülünün vurulmadan önceki gözlerini...
yaralı ne varsa kucağına düşssün istiyorsun.
can çekişirken yapraklarına
adını fısıldıyorsun yaralı kanatlarına
çok istediğinden değil;
gelincik ya da sülün
ya da terk eden sevgilin,
son anlarında seni ansınlar istiyorsun
sen yaralnmış gücü seviyorsun...