kahlooo
10-05-2006, 05:13 AM
arkadaslar var olmak nedir, ne degildir, tamamen dusunceyle alakalimidir? bizi sekillendiren bir butun olmamizi saglayan faktorler neler? sizi siz yapan ne acikcasi bunu merak ediyorum...
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : varlik, var olmak kahlooo 10-05-2006, 05:13 AM arkadaslar var olmak nedir, ne degildir, tamamen dusunceyle alakalimidir? bizi sekillendiren bir butun olmamizi saglayan faktorler neler? sizi siz yapan ne acikcasi bunu merak ediyorum... magdalena 10-05-2006, 04:05 PM Sartre bunu çok iyi açıklamıştır. ''insan ne ise o değildir, ne olmuşsa o'dur.'' cAndAN 10-05-2006, 04:17 PM Kolay mı..? Var gibisiniz belki de. UNFORGİVEN 10-05-2006, 06:56 PM beni bn yapan yapan içimdeki benlik duygusundan baska hislerimdir bir seyleri hissetmek işte var oluşumun ispatı... yakinmarkaj 10-07-2006, 04:14 PM var olduğunu hissedebilmen için ürünlerin olmalı...kayda değer şeyler...birşeyler oluşturabilmeli, kendinden parçalarla akıllara kazınabilmeli ancak o zaman değerlerle varlığına sahip olabilir... butterfly 10-07-2006, 06:07 PM hayat denen oyunda seninde bi rolün warsa ..warsın demektir.. raGe 10-07-2006, 06:19 PM var olmak istediin gibi yaşamıyorsan bi boka yaramayan bi boktur hest 10-08-2006, 08:48 AM bizim tanımlayamıcamız kadar karmaşık(karmaşık demiyimde akıl ermez)bir kavramdır bence var olmak...yaşamak nedir ne değildir diye bir soru olsa cevaplayabilirdimö ama var olmak olunca kelime açıklamasını biz insanların yapamıyacağını düşünürüm... magdalena 10-08-2006, 09:15 AM Var oluş sebebimi bilmiyorsam; varolmamın bir anlamı yoktur ki o zaman. var ol, yada olma. ölmek istemedikçe yaşayacaksın. ve kendi var ettiğin dünyanda, kendini somutlayacak,var olacaksın ve orda kalacaksın yok olana kadar. hest 10-08-2006, 09:22 AM var oluş sebebimi bilmiyorsam,varolmamın bir anlamı yoktur hayır yanlış bence bu cümle şöyle olmalı bence yaşamaın sebebini bilmiyorsam,yaşamamın bir anlamı yoktur. birincisi var olmamız bizim tercihimizde bir olgu değil.ve var olmamızın sebebini de kendimiz belirleyecek kadar yüce yaratıklar değiliz.inanalım ya da inanmayalım inanmak isteyelim ya da istemeyelim hepimizin var oluş sebebi aynı ve bu sebebi seçim gibi bir hakkımız yok... magdalena 10-08-2006, 09:26 AM işte sana seçim ; var ol ... ya da yok ol ... magdalena 10-08-2006, 09:28 AM ve var olmak salt nefes almak değildir... hest 10-08-2006, 09:29 AM biz senle anlaşamıcaz yaa........ kahlooo 10-08-2006, 12:01 PM var olus derken fiziksel olarak degildi benim merak ettigim... seni sen yapan nedir? soru bu Mosquito 10-08-2006, 12:30 PM beni ben yapan... cevremdeki insanlarin incitici sözleri; beni güclendirip hicbir seye yenik düsmemeyi ögrettiler... beni ben yapan... o insan; sayesinde simdiki senemim ben... (bilir o kendini) ilAydA 10-08-2006, 12:39 PM beni ben yapan karşılaştığım zorluklar.aslında daha önce hissettiğim şeyler zevklerim derdim ama değilmiş.karşılaştığım şeyler bir adım daha önde.hiç aklıma gelmeyecek bi şekilde onlara karşı koymam,inatlaşmam beni ben yapan.. darkgothic 10-08-2006, 12:41 PM beni ben yapan yani mangospor u :D neden var oldugumu bilmek ve nereye gidiyor oldugumu bilmek... zift 10-09-2006, 12:23 AM benı ben yapan tanrı ınancıdır.ona duydugum sevgı ve onunm bana duydugu sevgi ve aynı dongude benım ınsanlara duydugum sevgi.benı ben yapan tekamuldur. Unleash 10-09-2006, 12:31 AM Beni ben yapan o yaradanımın inancıdır... kahlooo 10-09-2006, 02:17 AM inancta olmali mutlaka ama yeterli mi? dusunce inanc basari ask huzun mutluluk karamsarlik sevgi ... beni ben yapan bu sanirim herseye ragmen hissetmek, sorgulamak... kafam karisti iyice " aman be ecem salla gitsin " ... kahlooo 10-09-2006, 02:18 AM sanirim varligin ne oldugunu ogrenene kadar olecegim... magdalena 10-09-2006, 08:30 PM varlığın ne oldugunu öğrenemeyiz... varlık,değişen bir kavramdır zaman kendini yeniledikçe o da yenilenir... varlık için anlık bir açıklama yerinde olur... an itibariyle farkedilen/hissedilen yok olmayan şey.(-gözümüzün görmesi gibi...) öyleyse yok olmayan şey nedir? hafızadamı, yoksa dogada,çevrede mi yoksa ruhta mıdır... ? benide de düşündüren bu! funkamalicious 10-10-2006, 12:17 PM beni ben yapan mutlu olabilmemdir bu bir varolustur, iyi yi gorebilmem, sacmalamam, susmam, gulmem... madagaskaragidelimmi 10-11-2006, 03:05 PM var olduğunu bilmek için fazla bi şeye gerek yok bence ..arkanda bi şeyler bırakmak tabi güzel ama her gün 'var' olduğunu anlamak için dünyaya bi şeyler bırakmak zor olsa gerek...aslında var olduğunu anlamak varlığın farkına varmak basit...bunaldığın yorulduğun bi zaman otobüsün penceresinden esen üşüten buz gibi bi rüzgar 'var'olduğunu hissettirir...soğuktur ama kendine getirir hissedersin varsın ve yasıyorsun..yaada...kedileri sevince 'mırıl mırıl' bi ses çıkarırlar bi kediyi kucağınıza alıp sevince o sesi duyarsınız...siz varsınız...ve bi şeye bi şekilde etki ediyorsunz...ufak tefek şeyler ama güzel şeyler... Psikopat 10-11-2006, 04:43 PM var olmayı bir gün yok olduğumuzda anlarız fenerkesh 10-11-2006, 05:20 PM Var olan varlığını ispat edendir.Var olan varlığını gösterendir zift 10-15-2006, 04:43 PM korkunc bı ruya goruruz.uyanırız,var oldugumuzu hıssederız.ta ki o ruyanında var oldugunu hıssettıgmızde varlıgın anlmını cozerız. zift 10-15-2006, 04:44 PM aaaaa lanet olsun.cok karısık bı cumle ozur dılerım. Unleash 10-15-2006, 04:58 PM Descartesinde dediği gibi varlığı düşünceye bağlamakla düşülebilecek en büyük yanılgıyı yapmış olmaktır... kahlooo 10-15-2006, 05:15 PM ... uyandigini ne zaman anlarsin? zift 10-15-2006, 10:11 PM ... uyandigini ne zaman anlarsin? UYANDIM; dediğinde Unleash 10-15-2006, 10:44 PM bende öyle anlıyorum misal : zırrrrrr (saat sesi) hay m.q gene uyandım lan kim gitçek işee !!! kahlooo 10-15-2006, 11:19 PM uyandim demek istediginde heralde... onu bende soyluyorum her sabah...uyandim oyleyse varim... hih Unleash 10-16-2006, 01:13 AM uyandım öyleyse varım sıçtım öyleyse varım seviştim öyleyse varım şu anda post atıyorum öylese varım varımda varım ... Melancholy 10-16-2006, 01:21 AM Seni sen yapan ne demişsin ? Bence basit bir cevabı var. Ruh. Uyandığımı nasıl annarım demişsin ? Uyuyamadığını anladıgıın an olabilir. Unleash 10-16-2006, 01:37 AM hojam senin yazdıklarını okuyunca direk varım ben varlığım diom kahlooo 10-16-2006, 05:26 AM ruhun ozellikleri ne? sonucta her yasayan canlinin bir ruhu yokmu? uyumak, uyanmak, uyumadan uyanmak ki bu uyaniklik oluyor...off gokce nerde ya? magdalena 10-16-2006, 07:07 AM burda! ruha inanan da var inanmayanda. ama insanı yasar kılan, ve... uyanık tutan o'dur.. ama uyutanda o'dur... ruh vardır ve ceset olduğumuzda özgür kalacaktır. uyankıkken bedenimize bağlı kalmak zorunda. Unleash 10-16-2006, 07:48 AM Bunları anlaya bilmekte varlık oldğumun kanıtıdır demi bisürü bisürü kahlooo 10-16-2006, 03:54 PM bisuru bisuru... derin bi nefes al once... bunlari anlamak olabilir...dusunsene...anladigini anladiginda var oldugunu kanitlayabilirsin de kime ve nasil kanitlayacaksin? anladinmi? hmf... 3L3KTR1K 10-16-2006, 06:59 PM arkadaşlar kahlooo var olmak nedir diye sormuş ama yapılan yorumlar var olmak kavramının çoktan kesinliğe ulaştığını gösterir nitelikte. Ama henüz varlık nedir sorusuna araştırmacılar bi yanıt getirebilmiş deği burda var oluş sebeplerinden bahseden arkadaşlar bu soruya yanıt verebildilerse bizide aydınlatırarsa sevinirim. Yalnız şunu unutmamak gerek; var olmak görecelidr unleashed 10-16-2006, 07:14 PM “Sevgi! ”...Dünyanın mihenk taşı... “Seviyorum! ..o halde var’ım! ” Düşünmek? ..Descartes’ın yanlışı... Ama, sevmemişse...anlarım! .. unleashed 10-16-2006, 07:15 PM belirli bir kütle ve hacimle uzay boşluğunda bir yer işgal etmek... Unleash 10-16-2006, 07:26 PM var olmak nekadar göreceli olabilirki ya varsındır yada yoksundurmudur ? :S magdalena 10-16-2006, 08:12 PM olmak yada olmamak göreceli kavram değildir arkadaslar. yani ahmet, var olmak göreceli derken insan sadece yasadığı sürece varolmaz kimisi sevdiği sürece kimisi nefes aldığı sürece kimisi müzik yaptığı sürece var olur. bu sebeple görecelidr.diyorum ve yazımı noktalıyorum. jasvill 10-16-2006, 09:47 PM bence kendini ifade edebilen insan var olan insandır.Yaşam çelişkiler ,mutluluklar, yalnızlıklar, heyecanlar,hüzünler,.... milyon tane hisle ,olguyla dolu bunları yaşarken yasadığını,hissettiğini anlatabilmek kimseye olmasa da en azından kendine ifade edebilmek insanı var yapar.Bence kendini ifade edemeyen insan aciz insandır.Kimseye olmasa bile kendine en azından birşeyler kanıtlayabilmelisin ki var olduğunu hissedesin Unleash 10-16-2006, 09:59 PM magdalenam saol cicim benim 3L3KTR1K 10-17-2006, 10:10 AM olmak yada olmamak göreceli kavram değildir arkadaslar. yani ahmet, var olmak göreceli derken insan sadece yasadığı sürece varolmaz kimisi sevdiği sürece kimisi nefes aldığı sürece kimisi müzik yaptığı sürece var olur. bu sebeple görecelidr.diyorum ve yazımı noktalıyorum. bende görecelidir derken bunu kastetmiştim canım kardeşim Unleash magdalena 10-17-2006, 12:40 PM he yaa.. diyesim geldi aniden. Shule 10-19-2006, 05:20 PM insan kişiliginde sürekli düşünülen bişeydr aslinda bu yane ecem sende bunu solüorsun ve merak ediyorsun var olmak insanin içinde süregelir eger kişi düşünüyorsa vardir.düşünüyorum o halde varim(aristo)ne de güsel demiş eğer kişi düşünmüyorsa bunda kastim kendini,yaptiklarini,yapacaklarini,isteklerini,ces aretini,kendine olan guvenini,diğer ölümlülere olan guvenini,sevdiklerini,sevmenin anlamini,kendisinin kaynagini,yaratani.... bir yere gelemez,gelişemez,dogru ile yanlişi ayıtr edemez,tıkanır,onca insan arasında kendinin farkına varamaz.. umarım anlatmak istediklerim acikca anlaşilmiştır Unleash 10-20-2006, 12:46 AM olmak yada olmamak göreceli kavram değildir arkadaslar. yani ahmet, var olmak göreceli derken insan sadece yasadığı sürece varolmaz kimisi sevdiği sürece kimisi nefes aldığı sürece kimisi müzik yaptığı sürece var olur. bu sebeple görecelidr.diyorum ve yazımı noktalıyorum. bende görecelidir derken bunu kastetmiştim canım kardeşim Unleash Teşekkür ederim gerçekten... kahlooo 01-06-2007, 12:36 PM bak mesela istedigim kadar varim bende... hest 01-06-2007, 12:44 PM ama istemesnde şuandaki kadr var olcan senin elinde deell... kahlooo 01-06-2007, 12:48 PM ...beni tanidigin kadar varim ve bu site icerisinde sen dahil bir cok uye icin bu boyle (tamamen fiziksel olarak bakildiginda hakli olabilirsin) ... bir karakter den ibaretim anlatabildim mi? hest 01-06-2007, 01:00 PM anlattın...farklı yorumlamışız senle varlığı var olmayı...kusura kalmayasın...ama şöle bi anlam çıkardım...yamuluyo olabilirim...senin varlık kavramın biraz göreceli olmuş galiba...??? educated fool 01-06-2007, 01:06 PM varlıkk.. biz varız..düsüncelerimizle varız,,yaptıklarımızla varız hatta yapamadıklarımızla bile varız..eger amac varsa varlık da vardır ama herkesin amacı herkese göre degisir..felsefecilerin kafayı yedigi konu degil mi bu yaa walla bunaldım :) richard bach : eger ölmemişsen hala varsın yani hala yapacakların seyler bitmemiştir.. der. ben ona katılıyorum.. educated fool 01-06-2007, 01:35 PM son olarak beni ben yapan şey sanırım sevgi ve inanç ile düşünce ve üretimdir :19: tamam işteee drunky 01-20-2007, 09:36 AM bu konuda cahil biri olmayı ne kadar isterdim,çünkü cahil bi adamın zevkleri hayatı bellidir ve en nihayetinde mutludur,tanrı inancı sonsuzdur,değerler için yaşar ve ölür ama bir kere olsun sorgulamaz acaba diye?var olmanın sebebini sorgulamak kötü bişeydir,insanı huzursuz kılar çünkü hiç bi cvp tam anlamıyla insanı huzura kavuşturmaz,sadece onu bir süre daha oyalar belki ölene kadar...ama ne değişir..yine hiç hiç hiç..... emreXxX 01-20-2007, 09:44 AM beni ben yapan içindeki cılgın cocuk...yasamayı bilmezsen var olmanın anlamı ne sence???...! Kurt-Cobain 01-26-2007, 12:18 AM kozmik dalgalardan oluşuyoruz yapısal olarak dünyanın ilk oluşumundan maddeleşerek hidrojenden insana dönüştük yani biz bir mutasyon ürünüyüz.Ama aslında mutasyon diyede bişey yok çünkü big bang patlaması sadece 0 hacimli ve sonsuz kütleli bir patlamadır.Yani yoktan var olmuştur yani daha önceden yoktur yani daha önceden mutasyon diye bişey yoktur yani biz bir radyoaktif saçılmayız o kadar.Aslında biz radyoaktif saçılmada deiliz çünkü radyoaktif saçılma die bişey yok çünkü nası oluşduğumuza ve gerçek olduğumuza dair hiç bi kanıt yok.Mesela hadi benim gerçek olduğumu kanıtla! kanıtlayamazsın..kanıtlarım dedin hadi anca dokunuyorum hissediyorum falan fıstık dersin(falan fıstık diede bişey yok aslonda)...Peki hissetiğinin gerçek olduğunu kanıtla bakalım hissediosun ama bunun bir 0 hacimde olmayan bi patlama sonucu oluşan çok kısa zamanlı bir oluşum sonucu yaşam olduğunu (yani olmadığını çünkü 0 hacimde yani yok) nerden emin olcaksın?? Ben bunun cevabını istiyorum bulamıyorum.Bana felsefe yapmışda demeyin çünkü felsefe yapmıyorum.Zaten felsefe die bişeyde yok zaten...hiç bişey yok. :D:D slayerized 01-26-2007, 12:26 AM brawo dostum... Shule 01-26-2007, 08:20 AM peki Kurt-Cobain sen de şunu söyle bakalım... dokunmak, hissetmek ne demektir.... evrende bu kelimelerin anlamları herkesin ilk aklına gelen şeydir... dokunmak bilindiği gibi bir duyu,hissetmek de yine fiziksel bir uyarıyı duymaktır... ki sen hiç bir şey yok diyorsun anladığım kadarıyla.(sanki biraz da dalgaya vurmuşsun işi).......... drunky 01-26-2007, 03:00 PM kurt bu konuya bence son nktayı koymuş,helal olsun..adam biliyo işi..bence ona soru sormayın..zaten açık herşey :) hiç Kurt-Cobain 01-26-2007, 04:23 PM evet dostum.zaten bu yazdıklarımda yok ve tabi söylediklerimde çünkü gerçek olduğumuzu ve gerçeğin ne olduğunu veya olmadığını kimse kanıtlayamaz.Kanıt diyede bişey yok zaten Dediğim Biz YOK olabiliriz yani biz olmayabiliriz.Tamamen yokuzda demiyorum ama olduğumuzu nası kanıtlayacaksın?Sakın bu foruma yazıosun demekki varsın deme çünkü bu forum yazdıklarım ve ben yokum biz sadece bir saçılma içinde oluşan bir anlık parlamayız o parlamada yok çünkü 0 hacim içinde hacim kaplıyoruz yani yokuz.Ya ben yanlış biliyorum yada Aksiyomlar tamamen yanlış ve yine bilinmezlik oluşuyor. :D miklagard 01-26-2007, 05:17 PM jyvfyfyfyuf jygtgv hgfcv uguytgvg uy m3t4L 01-26-2007, 05:25 PM yha ben pek kurtun dedii gibi var olmadık yok şu gerçek mi ben gerçek miyim fıkralarına inanmıyorum olayı gerçek yapmak senn gözündedir eğer herşeyde bi kanıt arasan bazı kanıtlar ki somut bi delili yoktur mesela allahın varlığının somut birşekillde hayatta ispat edilemeyeceği gibi ............ hardmarsli 02-27-2007, 02:47 PM Bu Ülkede Var OlduĞumu Hİssedemİyorum ÇÜnkÜ Burada B..k ÖzgÜrlÜk B..k Adalet ,,,b...k DÜzen Var İnsan Dİledİklerİnİ YaŞayamzsa DÜŞÜncelerİne Saygi GÖsterİlmİyosa Var Midir Yoktur Bence!!!!!!!!!!!!!! f4t1h 02-27-2007, 05:13 PM :) oldukça uzun bir geveleme ve 0 hacim .. dostum , paralel evrenler , zaman tünelleri , boyut değişimleri gibi konularda da düşüncelerini okumak isterdim düşünce diye birşeyin varlığına inanıyorsan tabii.. inanıyor galiba ama ona göre öyle birşeyde yok dimi birader ? lotusmine 02-27-2007, 06:11 PM arkadaşlarıma sorun fadetoblack 03-05-2007, 06:14 PM peki abi bi tane mi doğru war bi insan için yoksam bakış açısına göre değişio mu??? £mr£XxX 03-05-2007, 06:19 PM felsefeden nefret ediyooorumm.. dygbrk 03-07-2007, 11:11 AM varolmak heralde pek beceremediimiz bişey ..hiçkimsenn ne farkındayız ne de umrunda yakinmarkaj 03-07-2007, 12:02 PM varolmak için birilerinin illa ki sizin farkınızda olması gerekmez...sende farkedilecek şeyler yap o zaman demek geldi içimden...kaldı ki kimseye kendimizi göstermek ve hatta ispatlamak zorunda mıyız??? bazıları sadece hacmiyle var bu dünyada...boşluğu dolduruyorlar işte... zift 03-10-2007, 02:19 PM varolmak? matrıx'in gercekliğine inanıp kırmızı hapı secmektır sanırım.gercek olan var olandır.yani bana gore=) nympha 03-10-2007, 05:34 PM soluk alıp vermemden değildir var olmam.var olmam kendi değerlerime ve fikirlerime sahip olmamdandır.eğer attığım adımları hissetmekse açlığımı doyurmak,susuzluğumu gidermekse,böyle boş yaşamaktansa ölmeyi tercih ederim.beni şekillendiren tek şey benliğimdir.aldıklarım,bildiklerimdir.bunun dışında bir varoluşa ben varoluş demem açıkçası. Snob 03-10-2007, 11:11 PM bu kainatta yer kaplıyorsan varlıksındır bir masada warlık canlı veya cansız ama belli bir yer kaplıyo isyankar 03-11-2007, 04:54 PM varlık ıkıye yrılır somut ve soyut dıe bızler sadece somut olanı kabullenırız ama soyut ta varlık tır sokrate arısto plaoyu ınceleyı anlasınız ne de4mk ıstedıgımı HeLLaNGeL 05-30-2007, 08:33 AM warolmak hiçbi zaman elimizde değildir ! kendi isteğimizle warolmayız .. sonra cefasınıda biz çekeriz !!! cutepoison 06-04-2007, 10:26 PM mutlu oldguun sürece yaşıyosun,mutsuz oldugunda sadece varsın. diyodu birisi ama kim unuttum xD quiet scream 06-06-2007, 11:26 AM 1 şeyler yapabiliyorsan ve daha önemlisi yaptıklarının farkına varabiliyorsan varsın demektir.....mutlu veya mutsuz olmakla 1 alakası yok bence... _çigRoCk_ 06-06-2007, 11:58 AM var olmak yok olmanın bir nedeni Shule 06-06-2007, 01:52 PM düşünüyorum o halde varım:lol: |